Aktuelle og kommende udstillinger i Annekset 2020

Kommende udstillinger 2020:

Isabella Troldeberg

Sept. - okt. 2020

Tak for invitationen til at udstille i Dalum Kirkes Anneks. Jeg glæder mig til at kunne vise nogle af mine billeder, som jeg har malet gennem de seneste år. Mine billeder opstår ud fra en trang til udtryk – en nødvendig udladning af følelser og tanker – inspireret af livet på godt og ondt og af den natur, som jeg bor i, og som til stadighed bringer ro og vished om en større mening. Jeg navngiver ikke mine billeder, da jeg ved gensyn ofte ser noget nyt i dem og gerne vil give den oplevelse videre til den, som betragter dem. Jeg har gennem mit liv udtrykt mig kreativt på forskellig vis, men først ved maleriet fundet en vej, som kan møde mine ønsker om og mit behov for frihed i det kreative forløb.

Anette Lilja Larsen udstiller i november og december 2020

Billedkunstner Anette Lilja Larsen er født i Dalum i 1962

Dalumgaard ligger næsten i baghaven af hendes  barndomshjem, så heste og natur blev en stor del af hendes liv fra barn og er det stadig. Nu er det den smukke natur omkring Hesbjerg Slot, som danner ramme om hendes daglige gøremål. Motiver og tanker i hverdagen, naturen, min familie, heste og lyd skabt gennem krystal og messing syngeskåle og studierejser omformes til streger og farver på papir og lærred. Hun håber den indre ro, hun selv får når hun arbejder, kommer til udtryk i hendes billeder og derved er med til at skabe en smule ro og fred i en for hende så hektisk verden.

Tidligere udstillinger:

Elisabeth Rask, Feb.-April

Natur og mennesker

Billeder malet af Elisabeth Rask i tidsrummet 2009 til -19.

Udstillingen beskæftiger med den nordiske natur og med menneskets natur og relationer.

I de grønlandske, norske og færøske motiver skildres landskabets voldsomme formationer og dramaet, der udspilles af naturens kræfter samt lysets spil i hav og himmel.

De vestfynske landskaber er mere idylliske, et enkelt er en parafrase på et billede af Dankvardt Dreyer, malet i 200-året for kunstnerens fødsel. Billederne skildrer det vestfynske kulturlandskab og de forandringer, det har gennemgået.

Nogle af akvarellerne og monotypierne er fantasiscenarier, hvoraf et henviser til den syriske borgerkrig og et til sammenbruddet af den amerikanske drøm.

Billederne i den venstre montre sætter fantasilandskaberne op imod mennesker med begrænset rækkevidde, mens de tre billeder i den højre montre handler om tidevandet, som Leonardo da Vinci beskrev som ”jordens åndedrag”.

De tre store akrylmalerier er sidste skud på stammen og forhåbentligt en forsmag på den produktion, der vil komme. Det er selvransagende billeder, som beskæftiger sig med den menneskelige dårskab – hvordan vi alle farer rundt og foretager os alt muligt uden at vide, hvad vi egentlig skal gøre.

Elisabeth Rask www.e-beth.dk

Kirsten Schou, 1. december 2019 - 26. januar 2020

Kultegning og blyantstegning er Kirsten Schous beskæftigelse,når der skal slappes af. Kirsten Schou har tegnet siden hun var barn og fået undervisning løbende. Siden er akvarel og akrylmaling kommet til, idet, som hun siger: “ farver gør glad”. “En dejlig beskæftigelse, når alderdommen begrænser de store aktiviteter”, siger hun med glæde i stemmen og tilføjer, at man keder sig aldrig med et stykke kul i hånden. Sluttelig fortæller Kirsten Schou at udstillinger - det kan være i banker, på cafeer, i kantiner og kirker, er en dejlig måde at vise produkterne af sin interesse frem på

Elisabeth Rask, Februar og marts 2020