Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Aktuelle og kommende udstillinger i Annekset 2022

Aktuelle og kommende udstillinger i Annekset 2022
Udgivet tor d. 25. mar 2021, kl. 00:00
Nyheder

Kommende og aktuelle udstillinger 2022:

Annekset bag Dalum Kirke, Dalumvej 112b, 5250 Odense SV

Du kan se udstillingerne i Anneksets åbningstid eller ringe/skrive på forhånd for nærmere aftale. Tlf. 30683066, mail  dalum.sogn@km.dk (tirsdag til fredage kl.10.00-12.00).

Aktuel

I sommerperioden er der ikke udstillinger i Annekset.

Vi er meget glade for, at der mange udstillere, som har lyst til at vise deres værker i Annekset.Det pynter altid med billeder i rummet. I er velkommen til at kontakte Elin Madsen elinim@mail.tele.dk og få en snak om en evt. udstilling.

Kommende udstillinger

September og oktober måned 2022

Agnete Lagerbon udstiller.

Gurli Jochumsen udstiller i Annekset i november og december måned 2022.    

Gurli bor i Nyborg og har malet i ca. 12 år. Hun er selvlært, men har deltaget i en række weekend-kurser for hele tiden, at få nye ideer og teknikker. Hende malerier er abstrakte og figurative, malet med olie eller akryl i stærke farver. Med pensel, svamp og spatel skaber hun dybde og kontraster ved, at lade farverne spille til og mod hinanden. Inspirationen hentes på rejser, i naturen og fantasien.

"Det er en stor glæde for mig at male, kan ikke lade være og jeg håber dermed også, at kunne glæde andre med mine malerier."Tidligere udstillinger:

DIT OG MIT BILLEDE - VORES UDSTILLING 

I april og maj måned 2022 vil vi gerne lave en udstilling af privatejede billeder. Vi forestiller os, at du låner os et af de billeder fra dit hjem, som du holder mest af - det behøver ikke være en Matisse, Da Vinci eller stor kunst - de eneste kriterier er, at du holder af dit billede, skriver nogle linjer til os om, hvorfor netop dette billede betyder noget ganske særligt for dig - og findes der en lille historie bag, så også gerne den (vi hjælper med at formulere, hvis du helst bare vil fortælle om billedet til os). 

Billederne udstilles i anneksets sale i de to måneder og ejernavnet fremgår ikke, men historien vil stå på en lille plakat ved siden af billedet. 

Vi synes idéen er sjov og kan interessere mange - er du med på den, så henvend dig til Elin Madsen på  elinim@mail.tele.dk

Idéen må gerne spredes blandt dine bekendte.

Lene Antonsen udstiller i januar, februar og marts måned 2022. Malerier og tegninger i Annekset ved Dalum Kirke.

"At se på blomster har altid inspireret mig til at tegne og male”. Blomster er mit foretrukne motiv gennem mange år. Men også motiver af mennesker finder jeg stor udfordring i at skildre. Jeg er autodidakt og har malet siden 1995 og har deltaget i flere udstillinger. 

Lene Antonsen er autodidakt, har malet siden 1995 og deltaget i flere udstillinger.

Lene Antonsen træffes på e-mail:

leneantonsen55@hotmail.com

Dina Pedersen Udstiller i november - december 2021

Maleri, Dina Pedersen

Mit navn er Dina Pedersen. Jeg bor i Dalum. Jeg har malet i mange år og løbende modtaget undervisning og supervision. At male er et frirum, hvor jeg kan udtrykke mig. Jeg maler ikke efter oplæg og foto, men forsøger at skabe de stemninger, som jeg oplever. Mere om mig og mine malerier på min hjemmeside: www.dinasgalleri.dk


Hanne Gamborg udstiller i september - oktober 2021

Hanne Gamborg, Udstilling

Lige fra jeg var barn har jeg holdt af at tegne og male.
I mit voksenliv fik job og familie første prioritet, så det var først i en sen alder, at jeg for alvor kom i gang med at dyrke min interesse for form og farve.
Kan De sige mig vejen til Carnegie Hall, blev en mand spurgt i New York. Ja, lød svaret: Øvelse, øvelse, øvelse.

Så jeg øver mig. Billederne er en del af mine øvelser gennem 20 år på flere højskolers kunsthold, i privat regi og som elev på Den Ny Kunstskole i Odense.

Hanne Gamborg, blomsterBillederne er malet med akryl på lærred, og rammerne er ludbehandlet fyr. 

Jeg henter inspiration fra mange kilder,  naturen, musik, andre mennesker.

Jeg holder meget af at male portræt, det sværeste af alle  motiver, synes jeg.


Jan Eriksen udstiller april - juni 2021

”Fynsk kunstner med Færøerne i Hjertet”

 Citat Skibhusavisen  Christina Jakobsen.

På Færøerne er klimaet barsk. Så for at billederne ikke skulle være for barske, har jeg krydret dem med søpapegøjen, lunden som er en sjov fugl. Det er lidt som den onkel eller tante, som altid laver sjov og ballade til familiefesterne. Sådan virker lunden på mine billeder.

Hvor finder du inspirationen til din kunst?

Den finder jeg på Færøerne hvor min kæreste og jeg kommer en del. Jeg har blandt andet været der en måned sidste år. Det var på øen Mykines, som er den vestligste ø med udsigt direkte til USA. Her var vi indkvarteret hos et ægtepar, hvor jeg malede direkte på stedet.

På Mykines er der kun 10 hustande, så vi fik lov til at komme helt tæt på. – Færøerne fascinerer  mig – vejret skifter meget og man kan for eksempel have sol, regn og blæst på en dag. Og så er der samtidig rigtig frodigt og neon grønt.

I Danmark siger vi, at vi skal finde tid til at snakke sammen. På Færøerne gør de det bare. Og herhjemme bliver vores dag ødelagt, hvis busser kommer fem minutter for sent. På Færøerne  er færgen ofte en time forsinket på grund af vejret, så folk er meget mere tålmodige og har en anden tilgang til tid. Jeg kan rigtig godt lide gæstfriheden , og den ro der findes på øerne.

Hvordan kom du i gang med at male? Det var ren tilfældighed. Jeg kan ikke prale  af at have været et barn, der tegnede og malede meget. Men det har altid ligget i baghovedet, at jeg godt kunne tænke mig at begynde.

Jeg har altid haft jobs hvor jeg har arbejdet mange timer, men så fik jeg i 2003 et job, hvor jeg gik ned i tid, og det gav mulighed for at jeg kunne begynde at tegne og male.

Hvad arbejder du på lige nu?

Lige nu arbejder jeg på nogle kæmpe store malerier af søpapegøjen. Jeg kan faktisk ikke røbe så meget andet, end der er meget store malerier på 2,10 gange1,5 meter, som skal udstilles i Odense. Det bliver nok omkring 20 malerier i alt.

18 øer har fået en hel speciel plads i Jan Eriksens hjerte. Han rejser til Færøerne med kæresten, og det er her han bliver inspireret til at male sine malerier. Øerne er af vulkansk oprindelse og har et befolkningstal på ca. 50.000.

Artikel fra Skibhusavisen Tirsdag den 1. Maj 2018Anette Lilja Larsen udstiller i november 2020 - marts 2021

Billedkunstner Anette Lilja Larsen er født i Dalum i 1962

Dalumgaard ligger næsten i baghaven af hendes  barndomshjem, så heste og natur blev en stor del af hendes liv fra barn og er det stadig. Nu er det den smukke natur omkring Hesbjerg Slot, som danner ramme om hendes daglige gøremål. Motiver og tanker i hverdagen, naturen, min familie, heste og lyd skabt gennem krystal og messing syngeskåle og studierejser omformes til streger og farver på papir og lærred. Hun håber den indre ro, hun selv får når hun arbejder, kommer til udtryk i hendes billeder og derved er med til at skabe en smule ro og fred i en for hende så hektisk verden.


Isabella Troldeberg

Sept. - okt. 2020

Tak for invitationen til at udstille i Dalum Kirkes Anneks. Jeg glæder mig til at kunne vise nogle af mine billeder, som jeg har malet gennem de seneste år. Mine billeder opstår ud fra en trang til udtryk – en nødvendig udladning af følelser og tanker – inspireret af livet på godt og ondt og af den natur, som jeg bor i, og som til stadighed bringer ro og vished om en større mening. Jeg navngiver ikke mine billeder, da jeg ved gensyn ofte ser noget nyt i dem og gerne vil give den oplevelse videre til den, som betragter dem. Jeg har gennem mit liv udtrykt mig kreativt på forskellig vis, men først ved maleriet fundet en vej, som kan møde mine ønsker om og mit behov for frihed i det kreative forløb.

 

Elisabeth Rask, Feb.-April

Natur og mennesker

Billeder malet af Elisabeth Rask i tidsrummet 2009 til -19.

 Udstillingen beskæftiger med den nordiske natur og med menneskets natur og relationer.

I de grønlandske, norske og færøske motiver skildres landskabets voldsomme formationer og dramaet, der udspilles af naturens kræfter samt lysets spil i hav og himmel.

De vestfynske landskaber er mere idylliske, et enkelt er en parafrase på et billede af Dankvardt Dreyer, malet i 200-året for kunstnerens fødsel. Billederne skildrer det vestfynske kulturlandskab og de forandringer, det har gennemgået.

Nogle af akvarellerne og monotypierne er fantasiscenarier, hvoraf et henviser til den syriske borgerkrig og et til sammenbruddet af den amerikanske drøm.

Billederne i den venstre montre sætter fantasilandskaberne op imod mennesker med begrænset rækkevidde, mens de tre billeder i den højre montre handler om tidevandet, som Leonardo da Vinci beskrev som ”jordens åndedrag”.

De tre store akrylmalerier er sidste skud på stammen og forhåbentligt en forsmag på den produktion, der vil komme. Det er selvransagende billeder, som beskæftiger sig med den menneskelige dårskab – hvordan vi alle farer rundt og foretager os alt muligt uden at vide, hvad vi egentlig skal gøre.

Elisabeth Rask www.e-beth.dk


Kirsten Schou, 1. december 2019 - 26. januar 2020 


Kultegning og blyantstegning er Kirsten Schous beskæftigelse,når der skal slappes af. Kirsten Schou har tegnet siden hun var barn og fået undervisning løbende. Siden er akvarel og akrylmaling kommet til, idet, som hun siger: “ farver gør glad”. “En dejlig beskæftigelse, når alderdommen begrænser de store aktiviteter”, siger hun med glæde i stemmen og tilføjer, at man keder sig aldrig med et stykke kul i hånden. Sluttelig fortæller Kirsten Schou at udstillinger - det kan være i banker, på cafeer, i kantiner og kirker, er en dejlig måde at vise produkterne af sin interesse frem på


Elisabeth Rask, Februar og marts 2020

Elisabeth Rask er billedkunstner og gymnasielærer. Hun har i de seneste år arbejdet med to spor i sine billeder: Akvareller inspireret af naturen og akrylmalerier, som handler om magtrelationer mellem mennesker. Man kan se og læse mere om Elisabeth Rask og hendes billeder på www.e-beth.dk


 Lene Schmidt-Petersen udstiller d. 3. sep.- 3. okt. 2019                           

Lene Schmidt-Petersen

Lene Schmidt-Petersen
Lene Schmidt-Petersen
    
 
Henrik Kruuse Sandstrøm udstiller oktober og november 2019

Henrik Kruuse Sandstrøm
Henrik Kruuse Sandstrøm