Torsdagsmøde - Lyst og lidenskab, v. historiker Kåre Johannessen

Torsdag d. 10. februar 2022, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Dalum Kirkes anneks, Dalumvej 112b, 5250 Odense SV
Fri entré

Dalum Kirke rummer ét af Danmarks mest kendte (og mest uartige!) kalkmalerier, der temmelig påtrængende bringer seksualiteten helt ind i kirkerummet. Hvordan passer Dalums frække fyr ind i middelalderens moral og etik? Med udgangspunkt i bogen “Lyst og Lidenskab - seksualiteten i Middelalderen” kigger vi i foredraget nærmere på vore fjerne forfædre dér, hvor de er allermest ubeskyttede: under lagnerne! Det vil vise sig, at ting ikke altid bliver bedre og mere frigjort med tiden; vi synes i dag, at vi er så åbne og rummelige… men et nærmere eftersyn viser, at man for 600 år siden så sandelig også forstod at more sig! Foredraget holdes i en nogenlunde sober tone, men kildeteksterne må selvfølgelig læses op som de er – og der er ingen garanti mod røde ører!

Arrangeret i samarbejde med Lokalhistorisk forening og Dalum Bibliotek

Tilmelding nødvendig på www.dalumkirke.dk