Forhøjet blodtryk – hvad betyder det? v. professor i Molekylær Medicin Boye Lagerbon Jensen

Torsdag d. 15. september 2022, kl. 10:00

De fleste ved, at der er noget, der hedder forhøjet blodtryk. Henved 20-25 % af os har det, de fleste i lettere grad. Men hvad er blodtrykket egentlig mere præcist, og hvorfor er det farligt, når det er for højt? Kan man spise eller træne sig fra forhøjet blodtryk? Hvert minut i alle vore leveår pumper hjertet blod rundt i kroppen. Nogle gange stiger trykket i blodkarrene – fx når man er stresset eller spiser meget salt eller lakrids. Men man kan også være genetisk disponeret for forhøjet blodtryk. Kommer du til dagens torsdagsmøde, så bliver du klogere på dit hjerte!

Dagens foredragsholder bor tilmed i Dalum og er også medlem af menighedsrådet. Boye Lagerbon Jensen har fået Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Underviserpris og er kendt for at undervise med stor entusiasme og en indsigt, som har gjort ham højt respekteret blandt studerende og anerkendt som forsker og formidler.