Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

CFKS Generalforsamling og foredrag om ortodoks spiritualitet

Dato
Lørdag d. 12. november 2022, kl. 14:00
Sted
Dalum Kirke, Dalumvej 112, 5250 Odense SV
Pris
50 kr.

Årsmødet begynder kl. 14.00 med foredrag om ortodoks spiritualitet, og ca. kl. 15.45 afholdes generalforsamling efter vedtægterne. Årsmødet slutter med en kort andagt i kirken.

”Den ortodokse kirkes spiritualitet og mystik” v. sognepræst Thomas Hornemann Thielke

 “Den ortodokse kirke har igennem tiden med sine ritualer, sin teologi og ikoner altid kunnet bjergtage mennesker. For det er som om, at himmel og jord smelter sammen, når røgelsen og den liturgiske sang får hjertet til at blive stille, og Guds hellige mysterier i det dunkle men samtidigt guldbesmykkede kirkerum forener de fremmødte troende. Når dette sker, er paradiset nær, og Guds rige kan smages med alle sanserne. Med udgangspunkt i den årtusinde lange spirituelle traditionen på det hellige bjerg Athos i Grækenland, som i den mystiske litteratur fra ørkenfædrene, hen over det græske værk Filokalia til En russisk pilgrims beretning fra midten af 1800-tallet vil dette foredrag invitere tilhøreren med på en rejse ind i en anden verden, hvor engle og dæmoner kæmper om menneskesjælene, og hvor Jesusbønnen er det bedste våben den troende er blevet givet i kampens arena. 

 Thomas Emil Horneman-Thielcke er sognepræst ved Herlufsholm Kirke og har boet i ortodokse klostre mange steder i verden.

Alle kan deltage, men vi beder om tilmelding senest den 8. november ved mail til: kasserer@centerforkristenspiritualitet.dk Hvis mail ikke er mulig; sms på 28 72 11 44.

Deltagelse i foredraget koster 50 kroner.