Koncert med Via Artis Konsort

100 kr.

Dalum Kirke, den 29.10.2022 kl.19.00

Entré: 100,00 kr.

CASTAS er et unikt koncertprogram der tager udgangspunkt i latinamerikansk barokmusik fra perioden 1600 til 1750. Den latinamerikanske barokmusik er en ganske særlig musikalsk genre, formet i en smeltedigel af mangfoldige musikalske elementer, først og fremmest irsk, tysk og sydeuropæisk populær- og kunstmusik fra 1600- og 1700-tallet. Dette vældige mix af europæisk musik blander sig derefter kunstfærdigt med afrikanske og indianske traditioner. En sand verdensmusik!
Den latinamerikanske barokmusik er rytmisk kompleks og ofte baseret på mange forskellige selvstændige korstemmer. Musikken finder sjældent vej til koncertprogrammerne i Europa; En stor del af repertoiret er endnu ikke udgivet, og kan først bringes til live efter grundig research og transskribering af de originale nodeark.

Medvirkende:

Via Artis Konsort:

Sopran: Mette Nygaard Sopran: Christina Holm Baryton: Rasmus Tofte-Hansen

Harpe: Anne Marie Høst Mortensen

Xalumó: Tine Maj Kofoed Antonsen

Slagtøj: Daniel Rahbek Jones

Barokguitar og Colascione: Lars Hedelius-Strikkertsen Viola da gamba: Mogens Rasmussen

Cembalo: Poul Udbye Pock-Steen

Vestsjællands Kammerkor Dirigent: Stig Junge