Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Torsdagsmøde: ”Danmark-ekspeditionen 1906-08. I Mylius-Erichsens fodspor – forsvundet eller fundet?” ved advokat Torben Svejstrup, Rudkøbing

26
SEP

Dato Torsdag d. 26. september 2019, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Sted Dalum Kirkes Anneks

Torsdag den 26. september kl. 10-12

”Danmark-ekspeditionen 1906-08.

I Mylius-Erichsens fodspor – forsvundet eller fundet?”

ved advokat Torben Svejstrup, Rudkøbing

I begyndelsen af december 1907 skrev den grønlandske slædekører Jørgen Brønlund sit sidste dagbogsnotat i en primitiv snehule på det østligste næs af Lambertland, mens han ventede på at dø. Det gådefulde dagbogsnotat, som er gengivet på den store mindesten på Langelinie i København, er det eneste vidnesbyrd om den tragedie, som ramte Danmark-Ekspeditionen 1906-08.

Vi får fortællingen om gennemførelsen af den store danske ekspedition til det dengang næsten ukendte Nordøstgrønland, kortlægningen af den nordøstligste del af Grønland, beretningen om ekspeditionslederen, Mylius-Erichsen, og hans to kammerater fortvivlede kamp for at nå tilbage til ekspeditionsskibet, gåden om de 3 mænds endeligt i polarnatten, og forsøget på at opklare mysteriet (blev ligene af Mylius Erichsen og Høeg-Hagen fundet eller…?) samt den afgørende betydning ekspeditionen fik for Grønlands fortsatte tilknytning til Danmark.

Dagens foredragsholder, tidligere advokat Torben Svejstrup, var en af de 10 danskere, der sammen med 2 grønlændere deltog i Jørgen Brønlund Mindeekspeditionen til Nordøstgrønland i 1984.

Tilmelding er ikke nødvendig, men dørene lukkes, når salen er fyldt. Adgang fra kl. 9.15

Ophavsret: