Torsdagsmøde: ”Du skal ikke tænke på din far og mor” ved museumsdirektør Sarah Smed, Svendborg

Dato Torsdag d. 3. oktober 2019, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Dalum Kirkes Anneks

Torsdag den 3. oktober kl. 10-12

”Du skal ikke tænke på din far og mor”

ved museumsdirektør Sarah Smed, Svendborg

Historiker og formidlingschef Sarah Smed beretter denne formiddag r tankevækkende og rørende børnehjemshistorier. Hør om både lyse og mørke minder fra børn, som har været anbragt, om tabuet ved at have været ”et børnehjemsbarn”.

Vi skal høre om museets forskningsprojektet ”Velfærdshistorier fra kanten”, hvor tidligere børnehjemsbørn har fortalt deres historier til museet. Mange tidligere anbragte kontakter museet for at få hjælp og vejledning til at finde spor efter deres barndom på børnehjemmene. Mange har ingen eller meget få fysiske minder. Fælles for de fleste er, at de gerne vil have hjælp til at finde svar og forklaringer i f.eks. arkiverne på hvorfor de blev anbragt, hvor lang tid de var hvor, hvad der skete under deres anbringelse. Disse spørgsmål forsøger museet at hjælpe til med at besvare. I foredraget fortæller Sarah Smed bl.a. om samarbejdet med og historierne om ”Vipse”, Steff, Peer, Inge og Hjalmar og en masse andre børnehjemsbørn, som modigt har delt deres minder og historie med museet.

Mødet er i samarbejde med Dalum Bibliotek

Tilmelding er ikke nødvendig, men dørene lukkes, når salen er fyldt. Adgang fra kl. 9.15

Ophavsret: