Torsdagsmøde: ”Selma Lagerlöf, Niels Holgersen og Tore Leifer” ved DR-vært og kulturjournalist Tore Leifer, København

Dato Torsdag d. 12. september 2019, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Dalum Kirkes Anneks

Torsdag den 12. september kl. 10-12

”Selma Lagerlöf, Niels Holgersen og Tore Leifer”

ved DR-vært og kulturjournalist Tore Leifer, København

I foråret havde vi ved en temadag i kirken besøg af DR-værten, kulturjournalisten og forfatteren Tore Leifer. Nu er der mulighed for at træffe ham igen, nu ved efterårets første torsdagsmøde. Her vil han fortælle om og læse op af sin anmelderroste oversættelse og bearbejdning af den svenske nobelprisforfatter Selma Lagerlöfs romanklassiker ”Niels Holgersens forunderlige rejse”.

Oprindelig var det blot en bestillingsopgave til Lagerlöf og bogen skulle udformes som en lærebog i geografi, der kunne vække fædrelandskærligheden i de svenske skolebørn. Beretningen om Niels Holgersen og hans forunderlige rejse blev imidlertid ikke blot et portræt af Sverige, men også en stærk udviklingsroman om at møde kærligheden og blive menneske.

Tore Leifers bearbejdelse af klassikeren har høstet anmelderroser for at vægte den psykologiske side af dannelsesrejsen og samtidig være lydhør for – og ligefrem forelsket i – Selma Lagerlöfs Sverige! Bogen er desuden rigt illustreret af billedkunstneren Helle Frøsig, der med en blanding af tegninger, fotos og collager har skabt et nyt billedunivers til den klassiske fortælling.

Sådan rejser vi denne dag med de vilde gæs gennem Sverige.

Bogen kan købes efter mødet til en favorabel pris og Tore Leifer signerer gerne!

Mødet er i samarbejde med Dalum Bibliotek

Tilmelding er ikke nødvendig, men dørene lukkes, når salen er fyldt. Adgang fra kl. 9.15

Ophavsret: