1. søndag i advent. Model af kirken præsenteres. Der serveres safran boller.

Dato Søndag d. 1. december 2019, Kl. 10:00 til kl. 11:30
Dalumvej, Odense, Danmark
Biskop Tine Lindhardt

1. søndag i advendt prædiker Biskop Tine Lindhardt. Efterfølgende serveres der safranboller og der holdes reception og præsentation af kirkemodel.

Model af Dalum Kirke:

Hvor lang tid tager det mon at bygge en kirke? For den gruppe af kirkebyggere, der i forbindelse med gudstjenesten den 1. søndag i advent kan præsentere en model af Dalum Kirke, har det taget lige ved 4 år. Kirkemodellen i størrelsesforholdet 1:30 er bygget i specialbrændte mursten og andre nøje udvalgte materialer.

Siden 2015 har 7 lokale mænd, der næsten alle har en fortid som håndværkere, arbejdet på at bygge en så nøjagtig model af Dalum Kirke som muligt. Fra kirkeårets begyndelse vil kirkegængere og besøgende i Dalum Kirke nu ved hjælp af modellen få en enestående mulighed for at kunne danne sig et overblik over det storslåede bygningsværk, som de befinder sig i. Det tog i sin tid 300 år at bygge den gamle Dalum kirke, som i dag udgør den eneste tilbageværende del af et oprindeligt 4-længet kirke- og klosterkompleks.

I forbindelse med kirkeårets begyndelse og præsentationen af kirkemodellen har Fyens Stifts biskop Tine Lindhardt givet tilsagn om at medvirke.

Ophavsret: