Begivenheden har allerede fundet sted.

Nøddeknækker-koncert

Dato Søndag d. 1. december 2019, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Kirken, Dalumvej 114, 5250 Odense, Danmark
Nis Bank-Mikkelsen og duoen Villén og Sjölin
DET KLASSISKE JULEEVENTYR OM PIGEN MARIE OG NØDDEKNÆKKEREN.

Eventyrlig musikalsk julefortælling med “Stemmen”, Nis Bank-Mikkelsen.

Der er eventyr for hele familien, når Nøddeknækkerens tekster forvandler virkeligheden til ren magi. Med afsæt i Hoffmanns eventyr og Tchaikovskys musik fremfører skuespiller Nis Bank-Mikkelsen og guitar/fløjte duoen “Villén & Sjølin" det verdenskendte værk i en eksklusiv forestilling. Der er ingen jul uden Nøddeknækkeren, en sand klassiker, der emmer af eventyr og magi for børn og deres familier. Dansende snefnug, gigantiske juletræer, yndige sukkerfeer, tindrende barneøjne, valsende blomster, frække mus og meget mere. Nis Bank-Mikkelsen vil med sin landskendte, dybe, bløde stemme læse eventyret op mens alle de kendte melodier bliver spillet i helt nye arrangementer for guitar og fløjte.
Nøddeknækkeren er en musikalsk oplæsning for hele familien, fremført af nogle af landets bedste klassiske musikere og en fremragende og hysterisk intelligent skuespiller. En forestilling du ikke vil gå glip af i juletiden - til enhver, der har barnetroen intakt – og til alle os, som elsker jul.

Nis Bank-Mikkelsen blev uddannet på Aarhus Teaters Elevskole i årene 1966-1969 og blev i Aarhus til 1978, hvor han blandt andet huskes for titelrollen i ”Peer Gynt” i 1977. I 1975 blev han landskendt i TV-Teatret i titelrollen som Aladdin. Året før var han også i tv med rollen som Jens Skytte i ”En landsbydegns dagbog”.
Uanset om det er det tungsindige Æsel i ”Peter Plys”, den onde Jafar i tegnefilmen om Aladdin eller den bløde fortællestemme i ”Bryggeren”, så er det Nis Bank-Mikkelsen, der står bag og det er ikke for ingenting Nis har tilnavnet, The Voice.

Villén & Sjølin:
Karisma – virtuositet – inderlighed – originalitet, er blot nogle af de ord der sættes på fløjte-guitar duoen, Villén & Sjølin, som altid bestræber sig på at levere en musikalsk og personlig kraftpræstation.

De er begge uddannede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de begyndte deres musikalske partnerskab i 2015.
Det er blevet til et utal af koncerter og spilninger siden og
duoen har udviklet et unikt samspil. De optræder i mange sammenhænge, det være sig kirkekoncerter, vinsmagninger, i virksomheder eller huskoncerter.

Når de to solistuddannede musikere formidler musikken, er det med en originalitet sjældent hørt og med et ønske om at nå helt ind i hjertekul(d)en med klangen og fortolkningerne. Fløjtenisten, Linnéa Villén, bruger  ind i mellem en særlig teknik hvor hun synger ind i fløjten. Det giver en helt særlig, smukt skrøbelig klang, hvor stemmens klang blander sig med fløjtens.
Guitaristen, Allan Sjølin er bedst kendt som den ene halvdel i den omtalte og højt roste Copenhagen Guitar duo.

Ophavsret: