Begivenheden har allerede fundet sted.

Torsdagsmøde: Flygtningenes Danmarkshistorie ved freelancejournalist og forfatter Malene Fenger Grøndahl, Århus

Dato Torsdag d. 16. januar 2020, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Sted Dalumvej, Odense

Torsdagsmøde 16. januar kl. 10-12

Flygtningenes danmarkshistorie

Ved freelancejournalist og forfatter Malene Fenger Grøndahl, Århus

Husker du tv-showet med Volmer Sørensen i 1957, da der blev samlet ind til de ungarske flygtninge? Eller Danmarks længste kirkeasyl i Blågårds Kirke i 1992?

I dette foredrag fortælles historien om de mange flygtninge, der er kommet til Danmark siden 1956 - ungarere, polske jøder, chilenere, vietnamesere, iranere, afghanere og mange andre. Gennem personlige historier gives et indtryk af de forskellige flygtningegrupper og deres integration i det danske. Og historien trækkes helt op til i dag, hvor flere mennesker end nogensinde er på flugt på globalt plan, og dansk og europæisk udlændingepolitik ser ud til at være i en alvorlig krise.

Foredraget tager udgangspunkt i bogen "Flygtningenes danmarkshistorie 1954-2004" (Aarhus Universitetsforlag, 2004). Malene Fenger Grøndahl er forfatter til en lang række bøger, som på baggrund af egne rejser og interviews ofte handler om emner som islam, Mellemøsten, indvandring og integration.

Mødet er et samarbejde med Dalum Bibliotek

Ophavsret: