Begivenheden har allerede fundet sted.

Torsdagsmøde: Meïr Aron Goldschmidts jødiske forfatterskab Ved Jan Schwarz, docent v. Lunds Universitet

Torsdag d. 29. oktober 2020, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Dalum Kirke
Jan Schwarz
40 kr.

Meïr Aron Goldschmidts jødiske forfatterskab

Ved Jan Schwarz, docent v. Lunds Universitet

Billetter koster 40 kr. (dækker gebyr/vand/chokolade). Billetsalg: Tirsdage og fredage kl. 12-14 (begynder fredag d. 9. okt.)

Billetter skal købes på forhånd (ved fysisk fremmøde) på anneks-kontoret ved Dalum Kirke, Dalumvej 112b, 5250 Odense SV. Billetter kan ikke refunderes.

Med dette foredrag følger Jan Schwarz op på forårets foredrag af Malene Fenger Grøndahl, der handlede om flygtningenes danmarkshistorie. I dagens Danmark har den intensive debat om minoriteter og flygtninge aktualiseret Meir Aron Goldschmidts forfatterskab. Det er især debutromanen En Jøde (1845), jødefortællingerne og de hebraiske legender, hvis æstetisk komplekse narrativer udfordrer stereotyper om jøder og jødedom og giver indsigt i minoriteters stilling i samfundet. Sidste år, da Goldschmidt fyldte 200 år, blev han herhjemme og i udlandet enstemmigt anderkendt som en stor dansk klassiker og nøglefigur i den moderne jødiske litteratur.  Dette foredrag giver et indblik i Goldschmidts jødiske forfatterskab og dets relevans i dag.

Vi havde fornøjelsen for et par år siden at have Jan Schwarz i Dalum, hvor han fortalte om nobelpristageren Isaac Bashevis Singer.

Mødet er et samarbejde med Dalum Bibliotek