Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Torsdagsmøde: Fra forbudskultur til påbudskultur – Hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge Ved Christian Hjortkjær, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole

Dato
Torsdag d. 25. marts 2021, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Medvirkende
Christian Hjortkjær
Pris
40 kr.

Pga. Covid19-situationen er der i foråret tilmelding og billetkøb ved torsdagsmøderne. Billet kan købes i Annekset tirsdage og fredag kl. 12-14. (billetsalg starter i marts)

Torsdagsmøde 25. marts kl. 10-12

Fra forbudskultur til påbudskultur – Hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge

Ved Christian Hjortkjær, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole

I dag er der meget få ting, som de unge ikke – men der er utrolig mange ting, de skal. De skal få sig en uddannelse, leve sundt, leve længe, leve lykkeligt, og så skal de først og fremmest være begejstrede og huske at nyde det.

Det betyder, at hvad der var 68’ernes frisættelsesprojekt, er blevet den nye generations udmattende krav, et ideal der ikke er selvvalgt, og som derfor afføder skam og utilstrækkelighedsfølelser. Men betyder det, at vi har tabt en hel generation til psykiske sygdomme? Eller er der håb at hente i den mest pligtopfyldende ungdom i lang tid?

Dagens foredragsholder er uddannet teolog, ph.d. og arbejder som højskolelærer. Han er en meget efterspurgt foredragsholder, ikke mindst på grund af bogen ”Utilstrækkelig”, som er udkommet i 2020