Torsdagsmøde: Knud den Hellige og hans plads i Odenses historie Ved Jørgen Thomsen, tidl. stadsarkivar i Odense

Torsdag d. 25. februar 2021, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Jørgen Thomsen
40 kr.

Pga. Covid19-situationen er der i foråret tilmelding og billetkøb ved torsdagsmøderne. Billet kan købes i Annekset tirsdage og fredag kl. 12-14. (billetsalg starter i februar)

Torsdagsmøde 25. februar kl. 10-12

Knud den Hellige og hans plads i Odenses historie

Ved Jørgen Thomsen, tidl. stadsarkivar i Odense

Drabet på kong Knud den 4. i Albani Kirke den 10. juli 1086 er den første kendte begivenhed, vi har nogenlunde præcise forestillinger om i Odenses historie. Tidligere stadsarkivar Jørgen Thomsen fortæller om den omstridte konge, hans seks år som landets regent og om det oprør, som kostede ham livet – et oprør, som der er rejst mindesten for i Vendsyssel, hvor man åbenbart er stolte over at have medvirket til kongens fald. Foredraget ledsages af billeder, bl.a. med fremstillinger af kongen og hans jordiske rester, der opbevares i det over 900 år gamle helgenskrin i krypten i Skt. Knuds Kirke.

Mødet er i samarbejde med Dalum-Hjallese Lokalhistoriske Forening