Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Torsdagsmøde: Fra forbudskultur til påbudskultur – Hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge Ved Christian Hjortkjær, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole

Dato
Torsdag d. 30. september 2021, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Sted
Dalum Kirke, Dalumvej 112, 5250 Odense SV
Medvirkende
Christian Hjortkjær

Pga. Covid19-situationen er der i foråret tilmelding og billetkøb ved torsdagsmøderne. Billet kan købes i Annekset tirsdage og fredag kl. 12-14. (billetsalg er ikke begyndt)

Torsdagsmøde 30. september kl. 10-12

Fra forbudskultur til påbudskultur – Hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge

Ved Christian Hjortkjær, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole

I dag er der meget få ting, som de unge ikke  – men der er utrolig mange ting, de skal. De skal få sig en uddannelse, leve sundt, leve længe, leve lykkeligt, og så skal de først og fremmest være begejstrede og huske at nyde det.

Det betyder, at hvad der var 68’ernes frisættelsesprojekt, er blevet den nye generations udmattende krav, et ideal der ikke er selvvalgt, og som derfor afføder skam og utilstrækkelighedsfølelser. Men betyder det, at vi har tabt en hel generation til psykiske sygdomme? Eller er der håb at hente i den mest pligtopfyldende ungdom i lang tid?

Dagens foredragsholder er uddannet teolog, ph.d. og arbejder som højskolelærer. Han er en meget efterspurgt foredragsholder, ikke mindst på grund af bogen ”Utilstrækkelig”, som er udkommet i 2020