02/07/2024 0 Kommentarer
Udstillinger i Annekset 2024
Udstillinger i Annekset 2024
# Nyheder
Udstillinger i Annekset 2024
Udstillinger
Annekset bag Dalum Kirke, Dalumvej 112b, 5250 Odense SV
Du kan se udstillingerne i Anneksets åbningstid eller ringe/skrive på forhånd for nærmere aftale. Tlf. 30683066, mail dalum.sogn@km.dk (tirsdag til fredage kl.10.00-12.00).
Vi er meget glade for, at der mange udstillere, som har lyst til at vise deres værker i Annekset. Det pynter altid med billeder i rummet. I er velkommen til at kontakte Elin Madsen elinim@mail.tele.dk og få en snak om en evt. udstilling.
Udstillinger:
Januar 2024 Lundemaleren Jan Eriksen
Af Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen, Bachelor i Kunsthistorie
Det føles altid rart, når man ved selvsyn har set en malers motiv.
På en rejse til Færøerne i midten af 80´erne så jeg lunder. Ikke en masse – jeg fik at vide, at de var blevet sjældnere med årene - men de var der, især ved og på Mykines.
Med den tendens, vi mennesker har med at psykologisere dyr, er lunden både nuttet og en smule komisk. I modsætning til de andre mere aerodynamiske fuglearter på Mykines er den en klodset flyver, og man spekulerer på, hvordan den lige passer ind i evolutionshistorien.
Det er denne fugl, Jan Eriksen maler. Ikke som den ser ud i en ornitologisk opslagsbog, men som han oplever den. Han arbejder groft sagt med to forskellige synsvinkler. En, hvor han zoomer helt ind på den enkelte lunde, og en, hvor han gengiver flere lunder sammen.
Tidligere udstillinger:
August og frem 2023
Geert Mørk, Dalum, der døde i foråret 2023, havde siden barndommen haft interesse for fotografering. Efter endt universitetsuddannelse, takkede Geert ja til en uddannelse som fotograf ved Fyens Stiftstidende og arbejdede efterfølgende i mange år som freelance fotograf. Geert Mørk uddannede sig desuden indenfor journalistik. Efter et mangeårigt hektisk arbejdsliv gled interessen for fotografering imidlertid i baggrunden til fordel for andre interesser.
Men omkring 2015 genopblussede interesse i en ny form – interessen for naturen og ikke mindst fuglene. Geert Mørk beherskede en bred vifte af fotografiske facetter som fx makrofotografering, dronefotografering, collager mm. Udstillingen i kirkens anneks og nu også kirkesal viser et bredt udsnit af dette.
Marts og april måned 2023
Margrethe Nielsen
Margrethe Nielsen blev født i 1908 i Reykjavik ,Island. Hun debuterede i 1971 i Bachs kunsthandel i København.
Hun udstillede mange steder i Danmark bl.a. i Danmarks Nationalbank. Forårsudstillingen SAK 1974, ART USICUR 1974 og senere, Islandsk Kulturhus København, Fyns Festival 1976 og senere, Amnesty International, Fyn.
Hun udstillede på mange censurerede udstillinger bl.s. Fynsk Kunst 1975.
Et uddrag af presseomtalerne :
Pierre Lybecker, Politikken:
…"Margrethe Nielsens kolorit er meget dæmpet, stemt i gråt og mat brunt, men den er så varieret, at hun ikke blot med autoritet mestrer beskrivelsen af landskabets masser og udstrækning, men også er i stand til at fastholde belysningerne og udtrykke sin oplevelse af naturens stemning."
Margrethe Nielsen har udstillet i bl.a. Norge, Tyskland, Holland og Frankrig.
Januar og februar måned 2023
Kim Erasmus Magnussen.
I mere end 30 år har jeg malet og været dybt betaget af oliefarvernes uendelige muligheder på lærred og har derved tilegnet min erfaring og viden gennem egne teknikker og læring. Jeg kaster mig gerne videre i min søgen efter nye motiver og lader mig ofte inspirere af mine omgivelser. Om det er humoristiske portrætter eller de store abstrakte billeder, så udfordrer jeg gerne mig selv med nye ideer og tanker og bevarer på den måde glæden og motivationen. Jeg er ofte blevet kaldt for ”plakatkunstner” hvad jeg tager som et pænt skulderklap, men døm selv. Højbro Plads er ofte ramme for fredelige demonstrationer. I mit maleri ”Højbro Plads 2012” skildrer jeg min version af en kendt og meget omtalt episode der fandt sted i 2012 og som ikke foregik helt så fredelig.
Rikke Horn Frederiksen, også kaldt "Charlie Horn".
Jeg er en 25 årig ung kvinde, der har tegnet siden jeg kunne holde en blyant mellem fingrene. Har altid haft en stor fascination for kvinder og kvindekroppen, hvilke er det jeg har tegnet mest af. Mine værker har jeg haft fokus på at skabe et visuelt univers, hvor mennesket absorberes af andre elementer. Jeg nyder at skabe billeder, hvor der skabes kontrast mellem det smukke og det mystiske. Alle mine værker er bygget på en følelse eller tanker som jeg har ønsket, at formidle ud på blank papir eller lærrede. Værkerne er et vindue ind til alle de uforklarlige følelser, observationer eller tanker, som man måske går rundt med.
Februar måned 2023
Lone Stein Pedersen Det meste af hendes arbejdsliv har været i Dalum, nærmere bestemt Tingløkke SFO. Her har hun kunnet udlevet det kreative univers sammen med børn. Nu har hun fuldtids beskæftiget som kunsthåndværker. Hun fordyber sig i pottemager-kunsten, hvor skåle og krukker bliver dekoreret, så form, dekoration og glasur får et personligt udtryk. Hun laver også små bronzefigurer, hvor den menneskelige krop bliver udformet ud fra fantasi og med et strejf af humor.
Gurli Jochumsen udstiller i Annekset i november og december måned 2022.
Gurli bor i Nyborg og har malet i ca. 12 år. Hun er selvlært, men har deltaget i en række weekend-kurser for hele tiden, at få nye ideer og teknikker. Hende malerier er abstrakte og figurative, malet med olie eller akryl i stærke farver. Med pensel, svamp og spatel skaber hun dybde og kontraster ved, at lade farverne spille til og mod hinanden. Inspirationen hentes på rejser, i naturen og fantasien.
"Det er en stor glæde for mig at male, kan ikke lade være og jeg håber dermed også, at kunne glæde andre med mine malerier."
September og oktober måned 2022
Agnete Lagerbon udstiller.
"Jeg har altid malet og tegnet, og jeg har altid følt mig tilskyndet til det af min familie og mine andre omgivelser. Jeg har også altid været interesseret i tegning, og fx Julie Nords udstilling på Brandts Klædefabrik, som jeg så som 12-årig, gjorde et kæmpe indtryk! Jeg kan godt lide at hente motiver i naturen, fordi mulighederne er uendelige. Der skal bare et vindpust til, for at den ændrer sig. Samtidig kan man arbejde med det længe for at få billedet til at se realistisk ud og forsøge at gengive fx det sarte udtryk i et blad. Ofte er det netop arbejdet og ikke nødvendigvis resultatet som er det sjove ved at male og tegne! Og så er det jo meget heldigt at man bare kan begynde forfra, hvis det ikke lykkes. Derudover føler jeg meget glæde ved at kigge på at blade, blomster og tidlig frugt springer ud i foråret og tegningen er en måde at indfange og opbevare den følelse på."
DIT OG MIT BILLEDE - VORES UDSTILLING
I april og maj måned 2022 vil vi gerne lave en udstilling af privatejede billeder. Vi forestiller os, at du låner os et af de billeder fra dit hjem, som du holder mest af - det behøver ikke være en Matisse, Da Vinci eller stor kunst - de eneste kriterier er, at du holder af dit billede, skriver nogle linjer til os om, hvorfor netop dette billede betyder noget ganske særligt for dig - og findes der en lille historie bag, så også gerne den (vi hjælper med at formulere, hvis du helst bare vil fortælle om billedet til os).
Billederne udstilles i anneksets sale i de to måneder og ejernavnet fremgår ikke, men historien vil stå på en lille plakat ved siden af billedet.
Vi synes idéen er sjov og kan interessere mange - er du med på den, så henvend dig til Elin Madsen på elinim@mail.tele.dk
Idéen må gerne spredes blandt dine bekendte.
Lene Antonsen udstiller i januar, februar og marts måned 2022. Malerier og tegninger i Annekset ved Dalum Kirke.
"At se på blomster har altid inspireret mig til at tegne og male”. Blomster er mit foretrukne motiv gennem mange år. Men også motiver af mennesker finder jeg stor udfordring i at skildre. Jeg er autodidakt og har malet siden 1995 og har deltaget i flere udstillinger.
Lene Antonsen er autodidakt, har malet siden 1995 og deltaget i flere udstillinger.
Lene Antonsen træffes på e-mail:
leneantonsen55@hotmail.com
Dina Pedersen Udstiller i november - december 2021
Mit navn er Dina Pedersen. Jeg bor i Dalum. Jeg har malet i mange år og løbende modtaget undervisning og supervision. At male er et frirum, hvor jeg kan udtrykke mig. Jeg maler ikke efter oplæg og foto, men forsøger at skabe de stemninger, som jeg oplever. Mere om mig og mine malerier på min hjemmeside: www.dinasgalleri.dk
Hanne Gamborg udstiller i september - oktober 2021
Lige fra jeg var barn har jeg holdt af at tegne og male.
I mit voksenliv fik job og familie første prioritet, så det var først i en sen alder, at jeg for alvor kom i gang med at dyrke min interesse for form og farve.
Kan De sige mig vejen til Carnegie Hall, blev en mand spurgt i New York. Ja, lød svaret: Øvelse, øvelse, øvelse.
Så jeg øver mig. Billederne er en del af mine øvelser gennem 20 år på flere højskolers kunsthold, i privat regi og som elev på Den Ny Kunstskole i Odense.
Billederne er malet med akryl på lærred, og rammerne er ludbehandlet fyr.
Jeg henter inspiration fra mange kilder, naturen, musik, andre mennesker.
Jeg holder meget af at male portræt, det sværeste af alle motiver, synes jeg.
Jan Eriksen udstiller april - juni 2021
”Fynsk kunstner med Færøerne i Hjertet”
Citat Skibhusavisen Christina Jakobsen.
På Færøerne er klimaet barsk. Så for at billederne ikke skulle være for barske, har jeg krydret dem med søpapegøjen, lunden som er en sjov fugl. Det er lidt som den onkel eller tante, som altid laver sjov og ballade til familiefesterne. Sådan virker lunden på mine billeder.
Hvor finder du inspirationen til din kunst?
Den finder jeg på Færøerne hvor min kæreste og jeg kommer en del. Jeg har blandt andet været der en måned sidste år. Det var på øen Mykines, som er den vestligste ø med udsigt direkte til USA. Her var vi indkvarteret hos et ægtepar, hvor jeg malede direkte på stedet.
På Mykines er der kun 10 hustande, så vi fik lov til at komme helt tæt på. – Færøerne fascinerer mig – vejret skifter meget og man kan for eksempel have sol, regn og blæst på en dag. Og så er der samtidig rigtig frodigt og neon grønt.
I Danmark siger vi, at vi skal finde tid til at snakke sammen. På Færøerne gør de det bare. Og herhjemme bliver vores dag ødelagt, hvis busser kommer fem minutter for sent. På Færøerne er færgen ofte en time forsinket på grund af vejret, så folk er meget mere tålmodige og har en anden tilgang til tid. Jeg kan rigtig godt lide gæstfriheden , og den ro der findes på øerne.
Hvordan kom du i gang med at male? Det var ren tilfældighed. Jeg kan ikke prale af at have været et barn, der tegnede og malede meget. Men det har altid ligget i baghovedet, at jeg godt kunne tænke mig at begynde.
Jeg har altid haft jobs hvor jeg har arbejdet mange timer, men så fik jeg i 2003 et job, hvor jeg gik ned i tid, og det gav mulighed for at jeg kunne begynde at tegne og male.
Hvad arbejder du på lige nu?
Lige nu arbejder jeg på nogle kæmpe store malerier af søpapegøjen. Jeg kan faktisk ikke røbe så meget andet, end der er meget store malerier på 2,10 gange1,5 meter, som skal udstilles i Odense. Det bliver nok omkring 20 malerier i alt.
18 øer har fået en hel speciel plads i Jan Eriksens hjerte. Han rejser til Færøerne med kæresten, og det er her han bliver inspireret til at male sine malerier. Øerne er af vulkansk oprindelse og har et befolkningstal på ca. 50.000.
Artikel fra Skibhusavisen Tirsdag den 1. Maj 2018
Anette Lilja Larsen udstiller i november 2020 - marts 2021
Billedkunstner Anette Lilja Larsen er født i Dalum i 1962
Dalumgaard ligger næsten i baghaven af hendes barndomshjem, så heste og natur blev en stor del af hendes liv fra barn og er det stadig. Nu er det den smukke natur omkring Hesbjerg Slot, som danner ramme om hendes daglige gøremål. Motiver og tanker i hverdagen, naturen, min familie, heste og lyd skabt gennem krystal og messing syngeskåle og studierejser omformes til streger og farver på papir og lærred. Hun håber den indre ro, hun selv får når hun arbejder, kommer til udtryk i hendes billeder og derved er med til at skabe en smule ro og fred i en for hende så hektisk verden.
Isabella Troldeberg
Sept. - okt. 2020
Tak for invitationen til at udstille i Dalum Kirkes Anneks. Jeg glæder mig til at kunne vise nogle af mine billeder, som jeg har malet gennem de seneste år. Mine billeder opstår ud fra en trang til udtryk – en nødvendig udladning af følelser og tanker – inspireret af livet på godt og ondt og af den natur, som jeg bor i, og som til stadighed bringer ro og vished om en større mening. Jeg navngiver ikke mine billeder, da jeg ved gensyn ofte ser noget nyt i dem og gerne vil give den oplevelse videre til den, som betragter dem. Jeg har gennem mit liv udtrykt mig kreativt på forskellig vis, men først ved maleriet fundet en vej, som kan møde mine ønsker om og mit behov for frihed i det kreative forløb.
Elisabeth Rask, Feb.-April
Natur og mennesker
Billeder malet af Elisabeth Rask i tidsrummet 2009 til -19.
Udstillingen beskæftiger med den nordiske natur og med menneskets natur og relationer.
I de grønlandske, norske og færøske motiver skildres landskabets voldsomme formationer og dramaet, der udspilles af naturens kræfter samt lysets spil i hav og himmel.
De vestfynske landskaber er mere idylliske, et enkelt er en parafrase på et billede af Dankvardt Dreyer, malet i 200-året for kunstnerens fødsel. Billederne skildrer det vestfynske kulturlandskab og de forandringer, det har gennemgået.
Nogle af akvarellerne og monotypierne er fantasiscenarier, hvoraf et henviser til den syriske borgerkrig og et til sammenbruddet af den amerikanske drøm.
Billederne i den venstre montre sætter fantasilandskaberne op imod mennesker med begrænset rækkevidde, mens de tre billeder i den højre montre handler om tidevandet, som Leonardo da Vinci beskrev som ”jordens åndedrag”.
De tre store akrylmalerier er sidste skud på stammen og forhåbentligt en forsmag på den produktion, der vil komme. Det er selvransagende billeder, som beskæftiger sig med den menneskelige dårskab – hvordan vi alle farer rundt og foretager os alt muligt uden at vide, hvad vi egentlig skal gøre.
Elisabeth Rask www.e-beth.dk
Kirsten Schou, 1. december 2019 - 26. januar 2020
Kultegning og blyantstegning er Kirsten Schous beskæftigelse,når der skal slappes af. Kirsten Schou har tegnet siden hun var barn og fået undervisning løbende. Siden er akvarel og akrylmaling kommet til, idet, som hun siger: “ farver gør glad”. “En dejlig beskæftigelse, når alderdommen begrænser de store aktiviteter”, siger hun med glæde i stemmen og tilføjer, at man keder sig aldrig med et stykke kul i hånden. Sluttelig fortæller Kirsten Schou at udstillinger - det kan være i banker, på cafeer, i kantiner og kirker, er en dejlig måde at vise produkterne af sin interesse frem på
Elisabeth Rask, Februar og marts 2020
Elisabeth Rask er billedkunstner og gymnasielærer. Hun har i de seneste år arbejdet med to spor i sine billeder: Akvareller inspireret af naturen og akrylmalerier, som handler om magtrelationer mellem mennesker. Man kan se og læse mere om Elisabeth Rask og hendes billeder på www.e-beth.dk
Lene Schmidt-Petersen udstiller d. 3. sep.- 3. okt. 2019
Henrik Kruuse Sandstrøm udstiller oktober og november 2019
Kommentarer